Társadalomtudományi kutatás és elemzés

Társadalomtudományi alapkutatások tervezése és kivitelezése

Társadalomtudományi (pszichológiai, szociológiai és társtudományi témájú) alapkutatásokban való részvétel: tervezés, kivitelezés, elemzés.

 

Alkalmazott kutatások tervezése és kivitelezése oktatási, egészségügyi és szociális szakterületeken

Gyakorlatorientált, egészségügyi, oktatási és szociális területeken végzett kutatásokban és hatásvizsgálatokban való részvétel: tervezés, kivitelezés, elemzés.

 

Kutatás-módszertani konzultáció

Társadalomtudományi kutatások és hatásvizsgálatok tervezésével, kivitelezésével és elemzésével kapcsolatos módszertani konzultációk, tanácsadás.

 

Kvantitatív-statisztikai elemzések

Már kivitelezett kutatások adatbázisainak feldolgozása, statisztikai elemzése.

 

Kutatás-módszertani képzések

Kutatás-módszertani képzések megtervezése és kivitelezése (l. kutatás tervezés, design, kvantitatív és kvalitatív elemzési módszerek). 

 

 

Munkáink

Aktuális projektek

2014-

Szt János Kórház / Együtt Baba-Mama-Papa program


2014-ben a Szt. János Kórház "Együtt Baba-Mama-Papa" programja tudományos és hatásvizsgálati kutatás tervezésébe kezdett. Jelenleg is folyik a komplex kutatási design tervezése és az eszközrendszer kialakítása.

Projekt vezető: Prof. Dr. Kurimay Tamás, osztályvezető főorvos

A cég részéről képviselő: Dr. Danis Ildikó

 

Tovább...

 

Korábbi projektek

2013

Heim Pál Kórház / Szundi Alapítvány

 

2010-2011-ben a Heim Pál Kórház "Egészséges utódokért" c. projektjében vettünk részt. Jelenleg is zajlanak a több, mint 1000 családot számláló kutatás kvantitatív elemzései. 


Projekt vezető: Dr. Scheuring Noémi, osztályvezető főorvos

A cég részéről képviselő: Danis Ildikó

 

Tovább...

 

Publikációk

SZERKESZTETT KÖTETEK

Danis, I., Farkas, M., Herczog, M., Szilvási, L. (szerk.)(2011). Biztos Kezdet Kötetek I.: Génektől a társadalomig: a koragyermekkori fejlődés színterei. Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, Budapest.

Danis, I., Farkas, M., Herczog, M., Szilvási, L. (szerk.)(2011). Biztos Kezdet Kötetek II.: A koragyermekkori fejlődés természete: fejlődési lépések és kihívások. Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, Budapest.

Surányi, É., Danis, I., Herczog, M. (szerk.)(2010). Családpolitika más-más szemmel. Eltérő nézőpontok, megközelítések, változó gyakorlatok a hazai és nemzetközi családpolitikában. Gazdasági és Szociális Tanács. Budapest.

 

Tovább...