Pszichológiai tanácsadás / konzultáció

 

A szolgáltatás jelenleg szünetel.

 

 

 

Gyermeknevelési tanácsadás / szülő-konzultáció

ha tanácstalan gyermeke gondozásával-nevelésével kapcsolatban

Az 1-5 alkalmas szülőkonzultációban, miután megismerkedtünk családjukkal (Önökkel és gyermekükkel is), elsősorban a szülőkkel találkozunk. Segítő beszélgetések során próbáljuk megérteni a nehézségek lehetséges hátterét és megtalálni a lehetséges megoldásokat.

Egy alkalom 60 vagy 90 perc.

 

Szülő-csecsemő konzultáció

ha csecsemőjénél, kisgyermekénél tartós nehézségek léptek fel pl. táplálás, alvás, megnyugtatás területén

Az általában 2-10 alkalmas találkozások során a szülőkkel és a csecsemővel/kisgyermekkel is találkozunk. A segítő beszélgetések és a szabad játék mellett videotechnika használatára is sor kerülhet a nehézségek feltérképezése és megoldása céljából.

Egy alkalom 60 vagy 90 perc.

 

Egyéni konzultáció / életvezetési tanácsadás

ha életvezetési nehézségei támadtak a gyermektervezés, a gyermekvárás, vagy a kisgyermek nevelés időszakában

A 2-10 alkalmas egyéni konzultációk során csak Önnel találkozunk. A konzultációs folyamatban segítő beszélgetések során próbáljuk megérteni nehézségeinek lehetséges hátterét, kiváltó okait, és közösen keressük a lehetséges megoldásokat.

Egy alkalom 60 vagy 90 perc.

 

Páros konzultáció

ha párkapcsolati nehézségeik merültek fel a gyermektervezés, a gyermekvárás, vagy a kisgyermek nevelés időszakában, illetve ha nem értenek egyet a gyermeknevelés kérdéseiben

A 2-10 alkalmas párkonzultáción a pár mindkét tagja részt vesz. Közös beszélgetések során tárjuk fel a nehézségek hátterét és közös, mindkét fél számára fontos és elfogadható megoldásokat keresünk.  

Egy alkalom 90 perc.

Terápia szükségessége esetén együttműködés ko-terapeutával!

 

Családi konzultáció

ha úgy gondolja, a probléma megoldásához az egész család együttműködésére és változására van szükség

A 2-10 alkalmas családkonzultáción a szűk család minden tagja részt vesz, illetve minden olyan távolabbi családtagot invitálunk, akik érintettek az adott probléma feltárásában és megoldásában.

Egy alkalom 90 perc.

Terápia szükségessége esetén együttműködés ko-terapeutával!

 

Ismeretterjesztő és problémamegoldó szülőcsoportok

amennyiben más szülőtársakkal és egy szakemberrel együtt szeretne kiigazodni a gyermeki fejlődés, a szülőség, valamint a gondozás és nevelés kérdéseiben

Az előre megbeszélt időtartamú és tematikájú találkozások során 5-6 szülőpárral találkozunk. Azok a fontos témakörök és nevelési problémák kerülnek feldolgozásra, amelyek iránt a szülők többsége érdeklődik. A csoportok szerveződhetnek egy központi problémakör megoldására, nyomon követésére is.

Egy alkalom 90 perc.

 

* Munkánkat pszichoterapeuta szupervízorok segítik.

**  Pszichoterápia szükségessége esetén továbbküldés lehetősége klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta és gyermekpszichiáter kollégákhoz!

 

Munkáink

Aktuális projektek

2014-

Szt János Kórház / Együtt Baba-Mama-Papa program


2014-ben a Szt. János Kórház "Együtt Baba-Mama-Papa" programja tudományos és hatásvizsgálati kutatás tervezésébe kezdett. Jelenleg is folyik a komplex kutatási design tervezése és az eszközrendszer kialakítása.

Projekt vezető: Prof. Dr. Kurimay Tamás, osztályvezető főorvos

A cég részéről képviselő: Dr. Danis Ildikó

 

Tovább...

 

Korábbi projektek

2013

Heim Pál Kórház / Szundi Alapítvány

 

2010-2011-ben a Heim Pál Kórház "Egészséges utódokért" c. projektjében vettünk részt. Jelenleg is zajlanak a több, mint 1000 családot számláló kutatás kvantitatív elemzései. 


Projekt vezető: Dr. Scheuring Noémi, osztályvezető főorvos

A cég részéről képviselő: Danis Ildikó

 

Tovább...

 

Publikációk

SZERKESZTETT KÖTETEK

Danis, I., Farkas, M., Herczog, M., Szilvási, L. (szerk.)(2011). Biztos Kezdet Kötetek I.: Génektől a társadalomig: a koragyermekkori fejlődés színterei. Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, Budapest.

Danis, I., Farkas, M., Herczog, M., Szilvási, L. (szerk.)(2011). Biztos Kezdet Kötetek II.: A koragyermekkori fejlődés természete: fejlődési lépések és kihívások. Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, Budapest.

Surányi, É., Danis, I., Herczog, M. (szerk.)(2010). Családpolitika más-más szemmel. Eltérő nézőpontok, megközelítések, változó gyakorlatok a hazai és nemzetközi családpolitikában. Gazdasági és Szociális Tanács. Budapest.

 

Tovább...